06-30-75-87-133

Élet a retrográd Merkúr idején

máj 18, 2022 | Aktuális

 

Bizonyára mindenki olvasott már különböző ezoterikus lapokban a retrográd Merkúr fogalmáról. De mit is jelent ez valójában? Mi van, akkor, amikor egy bolygó retrográd mozgást végez, és milyen hatásai lehetnek az életünkre nézve?

Az, hogy egy bolygó retrográd módon halad a pályáján az azt jelenti, hogy a Földről nézve úgy tűnik, mintha nem előre, hanem hátrafelé mozogna. Évente legalább három alkalommal mozog visszafelé a Merkúr. Május 10-én kezdett el tolatni az Ikrekben, és június 2-áig, egészen visszamegy a Bikába, aztán befejezi a hátrálását.
Életünkre gyakorolt hatása sem olyan, mint a hagyományos értelemben vett bolygóké. Akkor, ha egy bolygó tolató mozgásba kezd a jelentéséhez kapcsolódó életterületen, olyan mintha újra ismételni kezdenénk azt a leckét, amit korábban esetleg nem tanultunk meg. Nem véletlenül mondják, hogy a retrográd bolygókban van valamilyen szaturnuszi vonás. Éppen ezért a múlthoz, karmikus eseményekhez fog kapcsolódni a jelentésük. Ha valamit nem zártunk le, vagy egyszerűen nem tudtunk megoldani, akkor nagyon jó esély van arra, hogy a retrográd mozgású bolygó idején, újra felszínre kerül.

Milyen területeken hozhat változásokat az életünkben a tolató Merkúr? Először is, tisztázzuk a Merkúr jelentését. A Merkúr a kommunikációhoz, utazásokhoz, tárgyalásokhoz, tanuláshoz és nem utolsó sorban, a gyerekekhez kapcsolódik. Itt szó lehet, a saját gyerekeinkről is, de a gyerekkorunkról is, különösen akkor, ha egy fel nem dolgozott trauma vagy esemény kerül felszínre a tolató Merkúr idején. Ennek ismeretében könnyedén megérthetjük, hogy olyan múltbeli élményeket, szituációkat vagy akár embereket vonzhatunk be az életünkbe, amiket vagy akiket ugyan már lezártnak hittünk, mégis van velük valami dolgunk. Ha nem oldottunk meg valamit, akkor bizony most újra terítékre kerülhetnek.

Sok esetben a retrográd Merkúr témája az idő, ez is egy tipikusan szaturnuszi vonás. A múltunkkal kell szembenéznünk vagy egyszerűen több időt vesz igénybe, míg egy-egy ügyet el tudunk intézni. Az Ikrek és a Bika az a két jegy, amiben közlekedni fog. Az Ikrek egy dinamikus, mozgalmas jegy itt gyorsabban alakulnak majd a dolgaink, viszont a Bika, ahova május végén fog kerülni egy lassabb jegy. Pénzügyekkel kapcsolatos, hivatalos elintéznivalókkal szembesülhetünk ebben a néhány napban.
Mint minden asztrológiai időszaknak, ennek is meg lehet fogni a jó oldalát, ha együttműködünk az éppen aktuálisan ható energiákkal. Nem biztos, hogy mindig hiba szembenézni a múlttal vagy engedni, hogy a Merkúr kalauzolja az életünket. Ilyenkor az a tapasztalat, jobb felvenni a bolygók adta természetes ritmust, mint ellenük haladni, hiszen nagyon sok feladatot oldhatunk most meg, amelyek talán régebb óta húzódtak.

Legújabb írások

Mi az? Érzékeny, családcentrikus vizes jegy? Ez a Rák!

Mi az? Érzékeny, családcentrikus vizes jegy? Ez a Rák!

Június 21-ével indul a Rák hava jún.21.-júl.22.   Nézzük meg, dióhéjban, hogy milyen tulajdonságok jellemzőek a Rák jegy szülötteire?! A Rák a vízjegyek közül az egyik legerősebb energiával bíró, úgy is nevezzük, hogy a kardinális jegyek közé tartozik. Nagyon...

Könnyed nyitottság az életre- Indul az Ikrek!

Könnyed nyitottság az életre- Indul az Ikrek!

05.21.-06.21. Május 21-ével kezdődik az Ikrek hava. A Bika stabil, megfontolt energiáit váltja az Ikrek közvetlensége és lazasága. De milyen is az az ember, aki az Ikrek jegyében született? Az Ikrek jegy uralkodó bolygója a Merkúr. A Merkúr az egyik legsokoldalúbb...

Béke és megbízhatóság. Indul a héten a Bika!

Béke és megbízhatóság. Indul a héten a Bika!

  Április 20-án a hajnali órákban jegyet vált a Nap és belép a Bikába és május 20-ig ki sem jön onnan. A Kos dinamikus, kezdeményező és gyors energiáit, a megfontolt kissé lassú, de annál megbízhatóbb Bika veszi át. Nézzük meg dióhéjban, hogy milyenek is e jegy...