06-30-75-87-133

Szaturnuszi idők

ápr 15, 2021 | Találd meg az életutad!

Szaturnuszi idők

 

Az asztrológiában vannak úgy nevezett, kiemelt időszakok, amelyeket egy-egy külső bolygó, jelen esetben a Szaturnusz idéz elő, olyan módon, hogy a születési horoszkópunkban lévő bolygókkal alkot fényszög kapcsolatot. Amiről itt szeretnék beszélni, az a két Szaturnusz találkozása, tehát a tranzitáló, zodiákuson folyamatosan haladó Szaturnusz, és a születési képletben található Szaturnusz együttállása. Az első ilyen találkozás, 29-30 éves kor körül jelentkezik.

Áltálában ez az aspektus 1-1,5 évig szokott tartani, és a Szaturnuszra jellemző minőségeket hozza elő. Hogy mennyire megterhelő egy ilyen együttállás, az attól is függ, hogy milyen az addig felhalmozott karmánk, illetve hogy milyen egyéb bolygókat érint ez a fényszögkapcsolat a horoszkópban. A Szaturnusz soha nem tartozott a könnyű bolygók közé, de ha el tudjuk fogadni a ritmusát, rá tudunk hangolódni a rá jellemző lassítások és akadályoztatások ütemére, akkor lényegesen könnyebben vehetjük ezt az időszakot. Az akadályoztatás csak addig van jelen, amíg meg nem tanuljuk, hogy a Szaturnusszal nem lehet sietni, és nem lehet siettetni sem, ha ezt az egyszerű törvényt megértjük, akkor sokkal könnyebben kezelhetjük, amiket hoz az életünkbe.

Éppen ezért fontos ilyenkor sokkal korábban megtervezni a várható eseményeket.  Elválásokra is számíthatunk, de egyúttal az új dolgok kezdetét is magában hordozza minden ilyen esemény. Azonban, mivel a Szaturnusz a törvény bolygója, így addig biztosan nem fogunk tudni újat kezdeni, amíg a régit le nem zártuk.

Akkor szokott komolyabb problémákat okozni, ha nem tiszta a karma, tehát, ha kb. 30 éves korunkig sok olyan dolgot nem rendeztünk az életünkben, ami már régen időszerű lett volna. Vagy ha mindenáron halogattunk valamit befejezni, esetleg egy-egy negatív tulajdonságunkon nem voltunk hajlandóak alakítani.

Miben erősíthet a Szaturnusz? Mint mindenben, ebben a bolygóban is meg lehet találni a pozitívitást. Érettebbé, türelmesebbé, megfontoltabbá válhatunk a segítségével. Megtanulhatjuk jól beosztani az időnket. Ami túlhaladott elengedhetjuk, tudatosan lezárhatunk, olyan helyzeteket, amik a befejezésükhüz közelednek. A Szaturnusszal nagyon jól lehet tervezni, a struktúra, a rend mindennnek az alapja. Tudatosan felépíthetünk “forgatókönyveket”, amelyek szerint utána megvalósíthatjuk álmainkat.

Összegezve, bátorság! Legyünk együttműködőek az éppen aktuálisan ható bolygóenergiákkal. Ússzunk együtt az árral! Így állíthatjuk az erejüket a magunk oldalára!

Legújabb írások

Mi az? Érzékeny, családcentrikus vizes jegy? Ez a Rák!

Mi az? Érzékeny, családcentrikus vizes jegy? Ez a Rák!

Június 21-ével indul a Rák hava jún.21.-júl.22.   Nézzük meg, dióhéjban, hogy milyen tulajdonságok jellemzőek a Rák jegy szülötteire?! A Rák a vízjegyek közül az egyik legerősebb energiával bíró, úgy is nevezzük, hogy a kardinális jegyek közé tartozik. Nagyon...

Élet a retrográd Merkúr idején

Élet a retrográd Merkúr idején

  Bizonyára mindenki olvasott már különböző ezoterikus lapokban a retrográd Merkúr fogalmáról. De mit is jelent ez valójában? Mi van, akkor, amikor egy bolygó retrográd mozgást végez, és milyen hatásai lehetnek az életünkre nézve? Az, hogy egy bolygó retrográd...

Könnyed nyitottság az életre- Indul az Ikrek!

Könnyed nyitottság az életre- Indul az Ikrek!

05.21.-06.21. Május 21-ével kezdődik az Ikrek hava. A Bika stabil, megfontolt energiáit váltja az Ikrek közvetlensége és lazasága. De milyen is az az ember, aki az Ikrek jegyében született? Az Ikrek jegy uralkodó bolygója a Merkúr. A Merkúr az egyik legsokoldalúbb...