06-30-75-87-133 kittiasztroblog@gmail.com

Szaturnuszi idők

ápr 15, 2021 | Találd meg az életutad!

Szaturnuszi idők

 

Az asztrológiában vannak úgy nevezett, kiemelt időszakok, amelyeket egy-egy külső bolygó, jelen esetben a Szaturnusz idéz elő, olyan módon, hogy a születési horoszkópunkban lévő bolygókkal alkot fényszög kapcsolatot. Amiről itt szeretnék beszélni, az a két Szaturnusz találkozása, tehát a tranzitáló, zodiákuson folyamatosan haladó Szaturnusz, és a születési képletben található Szaturnusz együttállása. Az első ilyen találkozás, 29-30 éves kor körül jelentkezik.

Áltálában ez az aspektus 1-1,5 évig szokott tartani, és a Szaturnuszra jellemző minőségeket hozza elő. Hogy mennyire megterhelő egy ilyen együttállás, az attól is függ, hogy milyen az addig felhalmozott karmánk, illetve hogy milyen egyéb bolygókat érint ez a fényszögkapcsolat a horoszkópban. A Szaturnusz soha nem tartozott a könnyű bolygók közé, de ha el tudjuk fogadni a ritmusát, rá tudunk hangolódni a rá jellemző lassítások és akadályoztatások ütemére, akkor lényegesen könnyebben vehetjük ezt az időszakot. Az akadályoztatás csak addig van jelen, amíg meg nem tanuljuk, hogy a Szaturnusszal nem lehet sietni, és nem lehet siettetni sem, ha ezt az egyszerű törvényt megértjük, akkor sokkal könnyebben kezelhetjük, amiket hoz az életünkbe.

Éppen ezért fontos ilyenkor sokkal korábban megtervezni a várható eseményeket.  Elválásokra is számíthatunk, de egyúttal az új dolgok kezdetét is magában hordozza minden ilyen esemény. Azonban, mivel a Szaturnusz a törvény bolygója, így addig biztosan nem fogunk tudni újat kezdeni, amíg a régit le nem zártuk.

Akkor szokott komolyabb problémákat okozni, ha nem tiszta a karma, tehát, ha kb. 30 éves korunkig sok olyan dolgot nem rendeztünk az életünkben, ami már régen időszerű lett volna. Vagy ha mindenáron halogattunk valamit befejezni, esetleg egy-egy negatív tulajdonságunkon nem voltunk hajlandóak alakítani.

Miben erősíthet a Szaturnusz? Mint mindenben, ebben a bolygóban is meg lehet találni a pozitívitást. Érettebbé, türelmesebbé, megfontoltabbá válhatunk a segítségével. Megtanulhatjuk jól beosztani az időnket. Ami túlhaladott elengedhetjuk, tudatosan lezárhatunk, olyan helyzeteket, amik a befejezésükhüz közelednek. A Szaturnusszal nagyon jól lehet tervezni, a struktúra, a rend mindennnek az alapja. Tudatosan felépíthetünk “forgatókönyveket”, amelyek szerint utána megvalósíthatjuk álmainkat.

Összegezve, bátorság! Legyünk együttműködőek az éppen aktuálisan ható bolygóenergiákkal. Ússzunk együtt az árral! Így állíthatjuk az erejüket a magunk oldalára!

Legújabb írások

Heti előrejelzés (07.12.-18.)

Heti előrejelzés (07.12.-18.)

Heti előrejelzés (07.12-18.) A hét legjelentősebb fényszögeiről írtam, ahogyan megjelennek időrendi sorrendben. A hét eleje egy Mars-Vénusz együttállással indul az Oroszlánban, ami kap a Bika Uránusztól egy kvadrátot. A múlt héten még távol volt tőlük a Vénusz, de...

Heti előrejelzés (07.05.-07.11.)

Heti előrejelzés (07.05.-07.11.)

07.05.-07.11. A heti előrejelzéseknél tudnunk kell, hogy általános információkat tartalmaznak az éppen aktuális bolygóállásokról. Az, hogy ezek mit idéznek elő a Te személyes képletedben és életedben az egyénfüggő, a te saját radixodtól függ. Éppen ezért, ezek az...

Heti előrejelzés

Heti előrejelzés

Heti előrejelzés 2021.04.26-05.02. Hétfő 04.26.: Még mindig tartja az erejét a stellium a Bikában, ami igen sok felfordulást okozhatott már a múlt héten is. Ebben a stelliumban, az Uránusz a legerősebb bolygó, a többi személyes bolygó az ő erejét veszi át. Mit okoz a...