06-30-75-87-133

Miért nem jósolnak az asztrológusok?

febr 12, 2021 | Asztrológiáról

 

 

      Sokan fordulnak hozzám azzal a kérdéssel, hogy jósnő vagyok-e és, hogy vállalok-e jóslást? A válaszom egyértelműen, mind a két kérdésre az, hogy nem. Ilyenkor célszerű felvilágosítani az illetőt, hogy az asztrológia nem jóslásra való.

      A segítségével készíthetünk előrejelzéseket, prognózisokat, de ezek semmi szín alatt nem jóslatokként kezelendő információkat adnak. Az asztrológia a lehetőségek szintjén mozog. A bolygók segítségével, megtervezhetjük, felépíthetjük jövőbeli céljainkat. Azt használhatjuk ki, hogy tudjuk a születési horoszkópunk ismeretében az erősségeinket vagy, megnézzük az éppen aktuális bolygóállásokat és egy szolár horoszkópot veszünk alapul. És teljesen egzakt, meghatározott módon, értelmezzük a látottakat. Ezt nevezzük fejtésnek.

     Az asztrológia  nem az eleve elrendeltetésre épül, ha éberek és tudatosak vagyunk megváltoztathatjuk a sorsunkat. Ha pl.: tudom azt, hogy egy nehéz szaturnuszi időszak jön, ahol learathatom a karmát, akkor értelemszerűen erre fogok berendezkedni, és igyekszem a Szaturnusz energiáihoz és ritmusához igazítani az életemet.

    Fontos kihangsúlyozni, hogy fel lehet venni egy-egy aktuális bolygó energiájának a ritmusát. Együtt kell tudni mozogni az árral, ez az egyedüli mód, hogy a malmunkra hajtsuk a vizet. Nem jó a bolygókkal szembe menni, hiszen elképesztően nagy erőket mozgathatnak meg.

    Nagyon fontos lenne az asztrológiának a preventatív oldalát erősíteni. Egy betegség alakulásában is sokat segíthet egy-egy előrejelzés, mert ha az éves előrejelzés kritikus fényszögeket mutat, amelyek kihathatnak az egészségünkre, akkor akár szűrővizsgálatokkal elébe is mehetünk a komolyabb bajnak. Nem kell megvárni, amikor már tüneti szinten, rosszabbra fordul a helyzet.

    Összegezve, tehát teljesen felesleges látnoki képességeket várni egy asztrológustól, mert az asztrológia egy tanulható, egzakt tudomány. Intuícióra valóban szükség van, és még nagyobb szükség van pszichológiai érzékre is, hogy tálalni tudjuk azt, amit látunk, anélkül, hogy sokkoljuk vele az érdeklődőt. Maximum lehetőségeket mondhat meg valaki, de a döntés, nem az asztrológus kezében van, hogy hogyan irányítja az életét a hozzáforduló.

Legújabb írások

Mi az? Érzékeny, családcentrikus vizes jegy? Ez a Rák!

Mi az? Érzékeny, családcentrikus vizes jegy? Ez a Rák!

Június 21-ével indul a Rák hava jún.21.-júl.22.   Nézzük meg, dióhéjban, hogy milyen tulajdonságok jellemzőek a Rák jegy szülötteire?! A Rák a vízjegyek közül az egyik legerősebb energiával bíró, úgy is nevezzük, hogy a kardinális jegyek közé tartozik. Nagyon...

Élet a retrográd Merkúr idején

Élet a retrográd Merkúr idején

  Bizonyára mindenki olvasott már különböző ezoterikus lapokban a retrográd Merkúr fogalmáról. De mit is jelent ez valójában? Mi van, akkor, amikor egy bolygó retrográd mozgást végez, és milyen hatásai lehetnek az életünkre nézve? Az, hogy egy bolygó retrográd...

Könnyed nyitottság az életre- Indul az Ikrek!

Könnyed nyitottság az életre- Indul az Ikrek!

05.21.-06.21. Május 21-ével kezdődik az Ikrek hava. A Bika stabil, megfontolt energiáit váltja az Ikrek közvetlensége és lazasága. De milyen is az az ember, aki az Ikrek jegyében született? Az Ikrek jegy uralkodó bolygója a Merkúr. A Merkúr az egyik legsokoldalúbb...